OZNAM: Kancelária OPK BA a MsO SPZ BA sú presťahované do administratívnych priestorov na ulici Heyrovského č. 1, 841 03 Bratislava (mestská časť Lamač).

Majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov, Salzburg 2014

Reprezentácia Slovenska sa na základe pozvánky od Salzburger Berufsjagerverband a poľovníckeho magazínu Wild und Hund zúčastnila XVI. Majstrovstiev Európy vo vábení jeleňov v dňoch 21.-23.2.2014..

Miestom konania bolo výstavisko Messezentrum v Salzburgu. Súťaž bola súčasťou programu pri príležitosti konania výstavy „ Die hohe Jagd und Fischerei“

Reprezentáciu Slovenska tvorili víťazi z Majstrovstiev Slovenska vo Svätom Antone v roku 2013 menovite: Miroslav Poliček, Jaroslav Orság a Ján Šimurda,

Členom medzinárodnej rozhodcovskej Jury bol p. Ing. Alojz Kaššák . ktorého nominoval Klub historie slovenského poľovníctva zo sekcia vábenie zveri.

Súťažné disciplíny:

1. Hlas dominantného jeleňa pri jeleniciach
2. Výzva do súboja dvoch rovnako silných jeleňov na vrchole ruje
3. Hlas starého jeleňa hľadajúceho jelenice

Do rozstrelu boli pripravené avšak nevyužité disciplíny:

4. hlas mladého hľadajúceho jeleňa
5. hlas jelenice

Majstrovstiev Európy sa zúčastnilo 14 krajín s počtom súťažiacich 32. Víťazom sa stal Tomek Malinski z Poľska. Na druhom mieste Kasper Mate z Maďarska.

Tretie miesto patrilo Slovenskej reprezentácii skúsenému vábičovi Miroslavovi Poličekovi

Po skončení súťaže bolo priamo na výstavisku slávnostné odovzdanie cien výhercom a všetci súťažiaci dostali pamätný diplom. Záverom si jednotlivé delegácie vymieňali upomienkové predmety a propagačné materiály.

Majstrovstvá boli usporiadané na slušnej úrovni. Nasledujúce, v poradí XVII.

Majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov sa uskutočnia o rok v Bielorusku.

Delegácia Slovenska sa touto cestou chce poďakovať Prezídiu SPK za organizačnú prípravu a umožnenie reprezentovať Slovensko na Majstrovstvách Európy vo vábení jeleňov.

Ing. Štefan Engel, PhD.

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (DSCF3753.JPG)DSCF3753.JPG[Výsledková listina]1482 kB
Nachádzate sa tu: Home Aktuálne Správy a informácie Majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov, Salzburg 2014